ОБЩИНАТА КУПУВА СГРАДА ЗА ЧИТАЛИЩЕ В БЕЛОТИНЦИ

Публикувано на 18/12/2018 16:04
/ прегледи: 547
/ в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

На последното за тази година заседание съветниците приеха общината да купи имот в с. Белотинци, който да бъде предоставен на местното читалище. Това е  терен от 1 307 кв м с масивна двуетажна сграда, собственост е на ПК”Наркооп” – Монтана. Стойността му е  29 600 лв . Сделката бе одобрена и така и единственото село в общината, в което досега читалището нямаше сграда и  място за обществени прояви , вече ще има свой дом. „Догодина ще предвидим средства за ремонт и реновиране на сградата”, обеща пред съветниците кметът.

Съветниците приеха да бъдат направени  вътрешни размествания по бюджета на общината за покриване на преразходи направени в „местни дейности”. 2 500 лв от бюджета на  кметството в с. Студено буче , се прехвърлят на кметство Стубел  за  изплащане на  обезщетение. 60 000 лв икономии от издръжката на здравни кабинети в детски градини и училища ще бъдат разпределени в 12-те детски градини в общината, като всяка от тях ще получи по 5 000 лв.

По две допълнителни докладни записки, които  кметът  Златко Живков внесе в началото на заседанието съветниците разрешиха общината да кандидатства с проект по „Красива България”  за реновиране сградата на детска ясла №2 в ЖК”Пъстрина”. Втората бе  искане  за осигуряване от държавата  на 4,1 млн лв, с които общината да разплати разходи по проектите от  програма  „Региони в растеж”, за реновиране на четирите парка в Монтана и обновяването на сградите на гимназията и 3 и 4-то училище  и две детски градини .

Съветниците приеха и удължаване с една година на договорите на наемателите на общински терени за търговски обекти, изградени по отменения вече чл. 120 от ППЗТСУ.

На заседанието бе гласувана единодушно  и докладна записка на кмета Златко Живков за приемане на инвестиция, направена от В и К – Монтана в размер на  205 881 лв. Средствата са изразходвани за поддържане и ремонт на В и К съоръжения на територията на общината през 2018 г. Към докладната записка е приложен опис на инвестициите на В и К за изтичащата година.

Прието  бе  и предложение за отдаване под наем на спортни имоти – публична общинска собственост за срок от 5 години, които се управляват от ОП”Спортни имоти”. Размерът на наемите ще бъде определен по базисните наемни цени на общината. Разходите за консумативите на 6-те имота ще са за сметка на ОП”Спортни имоти”. Договорите с наемателите – съответните клубове по футбол, волейбол и баскетбол, джудо и самбо,борба и лека атлетика  ще сключва управителят на „Спортни имоти”.

Две питания имаше на днешната сесия. Любомир Иванов обърна внимание за необезопасена шахта в района на новооткрит магазин – барбекю на входа на Калето.

Въпросът на д-р Юли Александров зададен за пореден път бе за състоянието на тротоара  пред офиси на куриерски фирми  на бул. „Трети март” 14.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ