ОБЩИНАТА ПРЕЦИЗИРА ИМОТИ В ПРОМИШЛЕНАТА ЗОНА

Публикувано на 27/06/2017 15:03
/ прегледи: 997
/ коментари: 2 / в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

С краткосрочен  кредит от фонд ФЛАГ община Монтана ще реализира два проекта в социалната сфера. Общият размер на заема е  623 573 лева, срокът за погасяване декември 2018 г.

180 хиляди лева от чакания кредит ще са за дейности  по проекта „Инвестиция в бъдещето”. Той е насочен към деца до 7-годишна възраст от уязвими групи,  деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители от рискови групи.   Идеята е да бъдат създадени по-добри условия за подкрепа, среда за обучение и придобиване на  умения за пълноценно ранно детско развитие.

С  443 500 лева ще бъдат осигурени услугите по проект „Създаване на условия за независим живот на уязвими лица в Община  Монтана”.  Става дума за 388 възрастни хора с увреждания, които имат нужда от личен,  социален асистент, домашен помощник, рехабилитатор, психолог или медицинска сестра.

И двата проекта са одобрени  за финансиране по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Европейския съюз.

На заседанието си днес съветниците разрешиха продажбата на имоти в града и няколко села на общината. На търг с явно наддаване ще бъде продаден незастроен имот- някогашно игрище с площ  13,2 дка във Винище. Пазарната оценка е 46 600 лв.

Те разрешиха  да бъде променено предназначението на  2 дка земеделска земя,  на която да бъде построена жилищна сграда. Искането е от собственика на имота Бисер Ивов.

Гласувана бе и докладна записка на кмета Златко Живков с предложение ,  чрез публичен търг да бъде продаден незастроен терен в  ЖК „Младост” с площ  2,1 дка и преместваем обект на него. Данъчната  оценка направена от  отдел „местни приходи” е 57 000 лв., а пазарната 132 800 лв.

Съветниците разрешиха  Ловно рибарското сдружение „Огоста” да  ползва язовир „Долна вода” край Студено буче.

Бяха гласувани и докладни записки от кмета, които се отнасят до урегулиране поземлените отношения на общината и фирмите „Стройкерамика”, „Емко” , „Монбат“   в промишлената зона на града. „Надявам се, така да прецизираме не само границите на имотите, но и общината да получи неплатената от години сума за такса „смет” от „Стройкерамика”. Задължението е 165 000 лв, уточни кметът.

Илиана Красимирова бе избрана за член на постоянната комисия по Общинска собственост , икономическа и стопанска политика. Тя зае мястото на назначения за областeн управител Росен Белчев. Ил. Красимирова влезе и в постоянната комисия по Инвестиционна политика , евроинтеграция, проекти и земеделие.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Още един, който не си е пил хапчетата! Никнат като гъби напоследък!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ