КМЕТ КРЪСТИ 25 РОМСКИ ДЕЦА

Публикувано на 07/10/2018 17:05
/ прегледи: 571
/ в Общество, Събития
novini-montana

Кметът на с. Охрид Трифон Денчев стана кръстник на 25 ромски деца. „За мен няма разлика между хората. Щом са добри, щом не чакат социални помощи и си гледат семейството, значи са добри”, обяснява бай Трифон, който вече 11 години кметува в с. Охрид. Трябва да те обичат хората, за да върви работата, това е неговото кратко ръководство за управление на 360 жители на селото. Тази година заедно са ремонтирали старата черква. За това от ПРСР общината е получила над 400 000 лв. „Направихме я по-хубава от нова”, хвали се кметът. Селото вече  се стяга за Димитровден, когато ще бъде осветен обновеният  130-годишен  храм “ Св. Димитър Солунски“ .

„Имам още записани деца, ако на празника дойде владиката Даниил заедно ще ги кръстим”,разказва кметът. Мераклии за кръщавки имало и за следващата година. А първите 12 кръщелници на Трифон Денчев, вече пълнолетни, сами си изкарвали прехраната в София. Няколко от по-малките са ученици, най-малките са още в къщи.

Заради активността, неумарният дух и умението да увлича хората днес кметът на с. Охрид получи почетния плакет на община Бойчиновци. На тържествената сесия на общинсикя съвет по повод празника на общината, плакети имаше и за още двама негови колеги Цветко Цветков, който от 20 години кметува в с. Бели брод и Еленка Василева- трети мандат кмет на с. Ерден.

Четирима народни представители гостуваха в Бойчиновци на празника – Д. Димитров, И. Димова, д-р Илиян Тимчев и А. Костадинов.

Близо 10 млн. лева е получила тази година община Бойчиновци по проети, финасирани от ПРСР. Това е близо два пъти повече от годишния бюджет на общината. „Не всяка година е така, но правим всичко възмогно селата ни да стават все по-чисти, по-благоустроени и най-вече хората ни да живеят по-добре“,  убедено обяснява кметът Светлин Сретениев.

 

 

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ