ИВАН ИВАНОВ ДАРИ ПРЕМИЯТА СИ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПТГ”ХР. БОТЕВ”

Публикувано на 05/06/2017 14:02
/ прегледи: 1 087
/ в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

Да се създаде висше учебно заведение в Монтана, това пожела при получаването на Почетния знак на община Монтана Иван Иванов, собственик на фирма „Ирели”. „Някой ще каже , че това е трудно. Да, трудно е , но не и за хора, който вече пет мандата управляват Монтана. Господа, няма как, ако направите максимално усилие, заедно с народните представители да не осъществите този проект”, пожела новият почетен гражданин.

„Време беше , след толкова успели хора в областта на науката, културата и спорта, почетен гражданин да не стане и един инженер”, отбеляза  при представянето му председателят на общинския съвет Иво Иванов.  Иван Иванов е завършил ТЕТ”Христо Ботев” през 1967 година. „Наученото в техникума ми помогна да постигна това, което съм”, заяви Иван Иванов и дари паричната премия от пет минимални заплати, която е част от наградата, на двама от абитуриентите на средното училище.

С внушителна икона  за новостроящия се храм „Свети Дух”, изработена в криптата на катедралата „Александър Невски” дойде на тържествената сесия Ив. Иванов. По изричната му воля, до освещаването на новата черква, иконата ще съхранява кметът Зл. Живков.

На тържествената сесия на Общинския съвет почетен знак на общината получиха и дъщерите на създателката на кукления театър в Монтана Лиляна Пройкова. Отличието й е присъдено  посмъртно.

Преди церемонията по обявяването на тазгодишните  носители на Почетния знак на община Монтана ,приветствия поднесоха официалните делегации от Бялогард-Полша, Фонтен – Франция, Каракал – Румъния, Медиана- Ниш – Сърбия, Банска Бистрица- Словакия и Пирот – Сърбия.

Приветствия към общинските съветници, гостите и гражданите на Монтана имаше и от народните представители Дилян Димитров – ГЕРБ и Атанас Костадинов – БСП.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ