ГИМНАЗИСТИ ВЪРНАХА ИЗГУБЕН ПОРТФЕЙЛ

Публикувано на 28/11/2022 13:01
/ прегледи: 1 012
/ в Общество, Събития
IMG_20221128_105503 (1)

Ученици от Професионална гимназия по електротехника в Монтана върнаха изгубен портфейл с документи и пари на бивш учител от с. Смоляновци. Мирослав и Пламен не смятат, че са направили кой знае какво и не желаят  да застанат пред камера. Историята разказа благодарният собственик на портфейла.

„Отивам да си прибера една козичка, с колата, и при слизането, както съм си оставил в пазвичката на лявата врата портфейла –  изпаднал. Тръгнахме  на другия ден за Монтана, и ми се обажда една жена :Г-н Младенов, че  децата са го намерили. Върнах, даде ми жената портфейла…предлагах и 50 лв – имах 200 лв ,  карта с която си вземам пенсията, документа за правоуправление, и личната карта.  благодарих им на хората и се върнах та им дам едно бурканче мед, исках  да им дам  поне половината от 200-те лв, но те отказаха.. Взеха само едно бурканче мед.. просто не знам  как да благодаря на тези деца“, разказва Петър Младенов.

Двете момчета учат в Монтана , но в почивните дни са си на село, помагат в семейната ферма и вече са осъзнали, че доброто направено другиму е толкова важно, колкото това, което чакаме за себе си.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ