1 200 ЖИТЕЛИ НА БРУСАРЦИ В ЗАЩИТА НА МЕСТНАТА ПОЖАРНА

Публикувано на 07/11/2017 12:12
/ прегледи: 437
/ в Общество, Събития
1

Протестна подписка в защита на местната пожарна  прати  на министър Валентин Радев кметът на община Брусарци Наташа Михайлова. 1 200 жители на общината искат запазването на местната противопожарна служба. „Много сме притеснени  как ще се справяме в бъдеще, ако наистина това се случи. В нашата община има села, които са на 50 км от Лом, чиято пожарна трябва да ни обслужва занапред” , каза за „НМ“ Н. Михайлова. Макар и не голяма като брой жители община  Брусарци е с територията  от близо 200 000 дка ,  Релефът й е равнинен,  почвата плодородна –  предпоставки за добре развито растениевъдство, лозя и овощни градини.
Това е един от основните аргументи за съхраняване на местната пожарна. Реален е рискът за опазване на реколтата.  В горещите и сухи летни месеци  често пламват  пожари.

„Мисля , че идеята не е добра, а и не знам какви средства ще бъдат спестени, тъй като хората ще бъдат прехвърлени в Лом. Така че разходите за заплатите им остават. И досега общината е поемала разходите за ток, телефони, интернет”, допълни Н. Михайлова.

Хората от Брусарци и селата са готови и на ефективни протести, ако от 1 декември останат без пожарна.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ