ПОЛОВИНАТА ДНИ НА ДЕКЕМВРИ СМЕ ДИШАЛИ МРЪСЕН ВЪЗДУХ

Публикувано на 02/02/2018 11:11
/ прегледи: 551
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
IMG_20170126_131709

Четирикратно превишение съдържанието  на фини прахови частици в атмосферния въздух е имало в Монтана през месец декември. Критичната дата е 12, когато ФПЧ са били близо 200 микрограма на куб. м.. Близко до тези стойности са отчетени и на 11 и 13 декември. До два пъти над пределно допустимите норми са били  ФПЧ  и от  5 до 10 декември, на 15 и  19 декември и от 27 до 30 декември.

Все още данните за  въздуха в  Монтана не могат да се видят в Националната автоматизирана система за контрол качеството на атмосферния въздух. Причината е , че пункта в Монтана е ръчен, обясни директорът на РИОСВ Деница Славкова.

„Правим необходимото скоро и в Монтана да има автоматизирано пробонабиране. Това обаче изисква специални условия, включително непрекъснато ел захранване”, допълни тя.

Националната автоматизирана система за контрол качеството на въздуха се състои от 50 стационарни пункта, в т.ч. 34 автоматични измервателни станции (АИС), 9 пункта с ръчно пробонабиране и последващ лабораторен анализ и 7 автоматични ДОАС системи.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Gree

    Браво бе !!! Февруари публикувате какво сме дишали декември, защо декември не бяхте съобщили на гражданите на града. Институционален Геноцид !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ