ВОДЕН РЕЖИМ БУНИ ДОЛНА ВЕРЕНИЦА

Публикувано на 21/08/2019 10:10
/ прегледи: 375
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1-1

„Питейната вода в с. Долна Вереница не достига, чешмите ни са сухи по 10-ина дни, не издържаме вече”, оплакват се хората от селото.” Ако властите не вземат проблема ни присърце ще протестираме, готови сме да затворим  Е79”, заяви кметът на Д. Вереница Ивайло Никитиев.

Упреците му са основно към дружеството В и К, което стопанисва мрежата. Според кмета, водата се губела в  аварии по довеждащия водопровод от местността Палековото до селото с дължина около 7 км.  Той твърди още, че помпената станция е занемарена и никой не се грижи за нея.

Писал жалби до всички институции до МРРБ, сега праща оплакване и до омбудсмана.

„Вчера е монтиран водомер, който ще покаже какви количества вода достигат до абонатите в селото, тъй като досега подадените  количествата се мерят само в помпената станция на Палековото”, каза областният управител на област Монтана Росен Белчев, който вчера е бил в Д. Вереница. И допълни че собствеността на станцията не е изяснена.  По данни на дружеството В и К тя е строена преди години за двете птицеферми в района. Хората от Д. Вереница обаче твърдят, че са я строили те, но няма документи. Според областният управител, аварии имало и в частни отклонения по мрежата в селото.  Сега кметът трябва да обходи имотите и да види дали това е така. Ако къщите са необитаеми там водата да бъде спряна, или собствениците да  отстранят течовете.

След тези първи мерки ще бъде преценено как да се действа по-нататък.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Вереничанин

    В самата статия е описан и проблема, всеки малко запознат с птицевъдството знае, че кокошката трябва постоянно да разполага с вода. Нека да помислим логично, къде по дяволите отива водата на всички хора от моето село. Както е казал кмета, затваряне на пътя ще събуди малко управата, иначе ще е така цяло лято.

  2. Иван Иванов

    Помпената станция занемарена…….Доколкото знам, за състоянието на помпените станции отговарят ВЕЛИКИТЕ ЛИДЕРИ ОТ РЗИ-МОНТАНА! Къде е контрола Д-р Б.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ