БСП В Г. ДАМЯНОВО ПОДКРЕПЯ БЮДЖЕТА,ПОСЛЕ ПРОТЕСТИРА

Публикувано на 06/02/2019 14:02
/ прегледи: 473
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1-1

900 000 лв осигури държавата тази година за ремонт на пътища в община Георги Дамяново. Със 7 млн лв от  програма  ТГС България – Румъния ще  бъде рехабилитирана отсечката от Видлишкия мост до главен път  Е-79 .- Смоляновци  с дължина около 14 км .Това е и  най-кратката и удобна връзка на общината с републиканския път. Седемте километра на пътя от Попов мост до с. Копиловци ще бъдат ремонтирани със средствата от държавния бюджет. съобщи гл. секретар на общината Иван Пешуов.

4,8 млн лева е бюджета на Георги Дамяново за 2019 г., с 25 % по-висок в сравнение с миналата година. Повече са и парите, които държавата осигурява за капиталови разходи.

Бюджетът е приет с мнозинство и лидерът на БСП в общината не е гласувал против, уточни Иван Пешунов. Въпреки публичните декларации на Св. Илиев, съветниците от БСП са подкрепили и предложението за промяна на сумата, с която се подпомагат семейства с  новородени. Това става ясно от протоколите от  заседанията на съветниците в Георги Дамяново. От  приети общо 347 решения само при гласуването на  осем съветниците от БСП са били против, като тези решения не са засягали  пряко развитието на общината. Така и с гласовете на опозицията през 2019 година помощта за бебета ще е една минимална работна заплата. Досега е била заплата и половина. „Така ще остават средства и за подпомагане на хора със сериозни здравословни проблеми”, уточни И. Пешунов.

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

 1. Светослав Илиев

  Отговор на зле скалъпената новина от г-н. Иван Пешунов – секретар на общ. Георги Дамяново.

  Още веднъж публично заявявам, че не подкрепям и не съм подкрепил приемането на Бюджет 2019 на община Георги Дамяново! Твърдо бяхме против предложените промени за отпускане на еднократна финансова помощ за новородени. В предложения от г-н. Иван Пешунов проект, еднократната помощ трябваше да бъде намалена до 200 лв. След разискване на общински съвет предложихме и приехме други суми, описани в новината
  Още утре по официален път ще поискам от областният управител на гр. Монтана справка за гласуване по точки с която видно да удостоверим кой, кога и за какво е гласувал!

  Уважаеми управляващи,
  явно започват да ви святкат лампичките :)
  Разбирам, че предизборната кампания за местна власт на територията на общината стартира 8 месеца по-рано. Аз се чувствам готов за предстоящият маратон, а вие?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ