ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ УСЛУГИ НА ОБЩИНАТА

Публикувано на 27/02/2020 16:04
/ прегледи: 1 326
/ в Общество, Събития
novini-montana

До 50 процента  се увеличават цените на техническите услуги в община Монтана. С решение от днес общинските съветници одобриха предложението за изменение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Монтана.

В мотивите изложени в докладна записка е отбелязано, че „таксите трябва да включват реално направените разходи”. Те включват: възстановяване на пътните разходи на общината за предоставяне на услугата; разширяване и повишаване качеството на услугите; постигане на по-голяма справедливост при определяне и заплащане на таксите.

Изменението отразява и промени в нормативни актове, засягащи дейността на общината.

При определянето на размера на таксите са взети под внимание фактори като: времето за осигуряване на искания документ; служителите, които са взели участие в изготвянето; ориентировъчна часова ставка; използваните консумативи.

Според бюджета на общината за 2020 г. от такси за технически услуги очакваният приход  е 200 000 лв, миналата година по това перо са събрани 140 000 лв.

След специално изслушване, проведено от постоянната комисия по обществен ред, транспорт, молби и жалби на гражданите при Общинския съвет са определени 18 кандидати за съдебни заседатели в Окръжен съд Монтана. Ако те бъдат избрани ще участват в съдебните състави, които гледат наказателни дела до 2024 г.

Съветниците одобриха  и предложение на кмета Златко Живков за преизбиране на Мариела Живкова за управител на „Регионално депо за отпадъци-Монтана” за следващите три години.

Гласуван бе и състава на местната комисия по чл. 8 от ЗУПГМЖСВ: председател Румен Ценов и членове: Теодора Любенова,Стефка Александрова, Станимир Стоев, Мария Петрова.

В отговор на въпрос на Станимир Стоев за импровизирана площадка за рязане на дърва зад блок 18 в „Младост” кметът заяви: „Всичко това скоро ще свърши, ще премахнем незаконните  гаражи, ще прекратим дейността на всички, които вдигат шум  по всяко време на денонощието, ще изведем незаконно настанили се граждани в отчуждени имоти.”

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ