ЕТО НАЙ-ДОБРАТА РИСУНКА В КОНКУРСА „ТЪПАН БИЕ, ХОРО СЕ ВИЕ“

Публикувано на 16/05/2018 13:01
/ прегледи: 371
/ в Общество, Събития
1-1

Общо 2011 деца от 34 страни участваха в деветото издание на Международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“, организиран от община Монтана.  Конкурсът е  съпътстващо събитие на Дико-Илиевите празници. Вече са известни имената на наградените. Сред тях има деца от Монтана и Враца. За първи път се включиха млади таланти от Бангладеш, Гърция, Македония, Малайзия, Англия, Тайван, Удмуртия (Руска Федерация).

Рая Недевска на 6 години от Севлиево,  и 10-годишният Себастиян  Янув от  село Яровница – Словакия, са победители в първа възрастова . При участниците на възраст от 12 до 15 г. на първо са класирани Нанси Пламенова  от Дупница и Андрий Билоножко  от Кривий рог – Украйна.

Грамота и малка пластика, която е символ на Дико-Илиевите празници ще бъде връчена на призьорите при откриването на празниците.  Те ще бъдат специални гости на Монтана по време на фестивала от 8 до 10 юни.

Още 60 млади художници ще получат поощрителни награди – грамота и  участие  в изложбата с конкурсни творби, която  ще бъде открита в 11 ч. на 8 юни в  зала „Кутловица”. В експозицията  ще са  и рисунките на  Магдалена Иванова, Гергана Петкова и Йоана Динчева от Монтана.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ