11 СИГНАЛА ЗА НАРУШЕНИЯ ПРОВЕРЕНИ В РЕГИОНА

Публикувано на 26/05/2019 11:11
/ прегледи: 541
/ в Общество, Събития
novini-montana

11 сигнала за нарушения на изборния кодекс са проверени в област Монтана през последната седмица преди вота. Районните прокуратури в Лом и Берковица са работили по общо 8 случая, 3 преписки е имало в Монтана. Проверките са приключили без да се стига до разследване, уточниха от трите прокуратури.

Сигнал от мобилен италиански номер за опит за купуване на гласове в квартални барчета в ромска махала подаден два пъти е проверен от прокуратурата в Берковица. сигналът не се е потвърдил.

Светкавични проверки на две места след  телефонни обаждания през изтеклата седмица   направени  и в Лом,  не са установили нарушения. Тази сутрин полиция и прокуратура са работили по още два сигнала за опити за купуване на гласове.

Гласуването  в област Монтана  върви спокойно, към 10.30 ч. в региона са гласували 12 000 избиратели,   малко под 10 процента. Най-активни са в община Георги Дамяново , където бюлетини са пуснали над 20 процента от имащите право на глас,  в общините Бойчиновци и Брусарци – около 15 процента. Чипровци , Лом, Монтана – 8 процента и  Берковица  – 6 процента.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ