СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА МОНТАНА ЩЕ ИМА КОЛЕЖ

Публикувано на 27/11/2017 12:12
/ прегледи: 2 523
/ коментари: 8 / в Общество, Събития
1

Вече има заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев  за започване  на процедурата за разкриване на Професионален колеж в Монтана. Това съобщи пред журналисти Ирена Димова, народен представител от ГЕРБ за региона. Още за подготовката на новото учебно заведение от областния управител Росен Белчев:

В сряда той и шефката на регионалното управление на образованието Трайка Трайкова имат среща в министерството, за да уточнят детайлите по подготовката на бъдещото учебно заведение. „Ако се справим няма пречка колежът да отвори врати още през следващата година” отбеляза Росен Белчев. Според него особено внимание трябва да бъде отделено на специалностите, които основно трябва да бъдат съобразени с нуждите на бизнеса в района.

Колежът ще се помещава в сградата на ТМТ.

За професионален колеж от европейски тип в Монтана се говори от няколко години. През 2015 г. при посещението на министър  Тодор Танев тук той обяви, че в Монтана ще бъде създаден първият интегриран професионален колеж. Доц. Б. Великов, който тогава бе зам. председател на парламентарната комисия по наука и образование създаде и инициативен комитет в подкрепа на идеята.

 

Share Button

Коментари в сайта

 1. Veli

  Питайте ГЕРБ какво стана с обещания филиал на Русенския университет?

  1. Стамат

   Десислава Атанасова по-точно го обещаваше.Тя и в Берковица обеща филиал на филиала на Русенския технически университет.

 2. Стамат

  Бравос.И колежът ще плаща наем на Искра Фидосова за сградата която купи за жълти стотинки с все машините.Поредните герберастки далавери за наша сметка.

  1. Катарзис07

   За кръчми ще има доста помещения в Поликлиниката,като я разпродадат скоро!

 3. Иво

  Монтана намаля на половина за 5 години всички се махат нанякъде. Ще има ли кой да учи в този колеж. То хората намаляват със скороста на светлината в Монтана. Много момичете избягаха към София другите по Европа. Монтана става само за почивка и релакс лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ