БСП-МОНТАНА ИСКА ДИСКУСИЯ ЗА СЕВЕРОЗАПАДА В ПАРЛАМЕНТА

Публикувано на 27/11/2017 13:01
/ прегледи: 468
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
Ninova_026

Дискусия в парламента  по Програмата за развитие на Северозапада, планинските и изоставащите райони  иска общинското ръководство на БСП – Монтана./сн. архив НМ/ Идеята бе представена на пресконференция от Камелия Трифонова, председател на БСП – Монтана. Поводът е  липсата на средства за финансиране на програмата в бюджета за 2018 година. Д-р Илиян Тимчев критикува социалната и здравна политика на правителството  за следващата година.  Той даде пример с помощите за деца с увреждания, които се увеличават с 4 лв. И това на фона на твърденията  на министър Вл. Горанов, че „бюджет 2018-та е  социален”, каза д-р Тимчев. Според него, въпреки увеличението с 400 млн. лв. на средствата  на здравната каса, това няма да доведе до подобряване на ситуацията в здравеопазването; липсват политики в тази толкова важна област, тъй като предвидените допълнително  400 млн. били разпределени във всички сектори на системата. „Не откриваме  визията на правителството за това, какво ще бъде направено в здравеопазването в сегашния  мандат – дали ще има повече средства за майчино и детско здравеопазване, за доболничната помощ, за общинските болници.

Бюджет 2018 е изключително консервативен, въпреки че правителството го представя като бюджет на стабилността, заяви Атанас Костадинов. Достигната е сума от 106 млрд. лв. , но това не е повод за гордост”, допълни той. Пред актива на БСП от общината в дневната зала на Младежкия дом бе представен и филма на Елена Йончева „Граница”. Социалистите   проведоха  и  дискусия  по проблемите на региона в контекста на изпълнението на бюджет 2017 и проекта за следващата финансова година.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    БСП до ден днешен не са отговорили на въпроса защо град и област Монтана бяха наказани от правителството на Орешарски по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“!

  2. Катарзис07

    А също защо техния човек Вилдирасов фалира Поликлиниката в Монтана!?…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ