КАЧВАТ ТУРИСТИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВЕЛОСИПЕДИ

Публикувано на 14/10/2019 14:02
/ прегледи: 498
/ коментари: 1 / в избори 2019
1-1

Кандидатът  за шести кметски  мандат  Златко Живков участва в туристическа обиколка с електрически планински велосипеди. Маршрутът, който агенцията за регионално развитие бизнес център 2000 – Монтана предлага , започва от парк Монтанензим през  продължава през  Слънчевата градина, Живовския квартал, стига до телевизионната кула, преминава по билото на Фердинандски рид и покрай античната крепост отново се спуска в града. Това е едно от трите трасета за велосипедисти, разработени по проект за трансгранично сътрудничество България – Румъния,  „Съвместно приключение по планинските пътеки“. Другите две трасета  са в околностите на Белоградчик, област Видин и в румънската област Мехединци.

Маршрутът е интересен  и е  начин младите  да спортуват и изпитат положителни емоции, заяви Живков. Той е убеден, че електрическите велосипеди са едно от най-модерните средства за придвижване, които не увреждат околната среда.

Община Монтана вече осигури 10  електрически велосипеда за контрольорите от предприятие „Чистота“.

50 от велосипедите, купени по проекта  ще бъдат разпределени в планински хижи и хотели на територията на област Монтана.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. kiki

    дано тия туристи не ги изядат глтниците бездомни кчета които са навсякъде из байра над Монтана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ