ШЕСТ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ПИЯН ШОФЬОР УБИЛ ЧОВЕК В ПТП

Публикувано на 23/07/2019 13:01
/ прегледи: 220
/ в Общество, Събития
chukche-1024x685

Шест години лишаване от свобода е наказанието за пиян шофьор, предизвикал катастрофа на пътя Берковица – Монтана в края на януари 2017 г.   Тежкият инцидент станал на 31 януари в района на язовир „Чернила”. Подсъдимият Б. В., който от пет години нямал валидна шофьорска книжка и изпил през деня  250 г ром,   пътувал с автомобил „Волво” от Благово към Монтана, като управлявал с висока скорост. В района на  „Чернила“ той навлязъл в насрещното платно и се ударил челно в движещия се насреща автомобил „Ланчия”. Свидетел на инцидента подал сигнал на тел. 112. На път за болницата шофьорът  на  „Ланчия-та “ починал. Непосредствената причина за смъртта му е острата дихателна и сърдечна недостатъчност, развила се вследствие на множествена черепно-мозъчна и гръдно-коремна травма, е заключението на съда.  Пътуващ с него мъж получил коремна травма и счупване на ключицата.

При проверка на място  В.Б. отказал да бъде тестван с техническо средство за употреба на алкохол, както и да му бъде връчен талон за медицинско изследване на кръвта. През цялото време се държал грубо и арогантно.

В момента на удара управляваният от  Б. лек автомобил се движел със скорост 128.04 км/ч, при максимално допустима 90 км/ч. Другият автомобил се движел със скорост 82.60 км/ч.

По време на извършеното от подсъдимия В.Б. деяние, отнело човешки живот, концентрацията на алкохол в кръвта му била около 2,30 промила.

Присъдата на Окръжен съд – Монтана може да бъде  обжалва, съобщават  от   Апелативна прокуратура.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ