СДС СЕ СТЯГА ЗА ИЗБОРИ

Публикувано на 24/11/2018 6:06
/ прегледи: 282
/ в Общество, Събития
novini-montana

„Надявам се СДС и останалите формации в дясно да постигнем  разбирателство за европейските избори,  пък и за другите избори”, заяви в Монтана председателят на партията Румен Христов. Поводът за посещението му бе провеждането на областен  съвет изброр на  делегати, които да участват в регионален форум на областите Виднин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч.

„Предстоящите евроизбори са много сериозно предизвикателство. В тях от една страна бариерата е висока, а от друга интересът на избирателите  е най-нисък.  България ще направи всичко възможно да задържи позициите, които има в европарламента като  депутати-членове на  Европейската народна партия. Затова ще има пълна мобилизация, ще бъде  търсена всяка възможност за  събиране на десните гласове“, заяви Христов.

Според лидерът на СДС ще има предсрочни парламентарни  избори. Индикации за това са ежедневните скандали в малката коалиция, които се отразяват върху голямата, както и нарастващото недоволство на гражданите.

„Ние смятаме че моделът, който беше наложен от 2001 година насам е порочен, консуматорски и трябма да бъде смене“, заяви Христов.

Като бивш земеделски министър той коментира пропуските в управлението на селското стопанство.

„В България има собственици и ползватели с  над милион декара обработваеми земи, докато средното стопанство в Германия е от 500 декара.  Ние  загърбихме  традиционни отрасли, които осигуряваха  поминък на българските граждани и носеха допълнителна добавена стойност на продукцията като зеленчукопроизводството, овощарството,  животновъдството преработвателната индустрия и т.н. Зърнопроизводството в страната е на световно ниво.  Износът на зърнени култури е добре и те са базовия продукт, но той не носи тази придадена стойност, от която има нужда България.

„Направиха се опити за ограничаване на ползвателите на субсидии за зърнопроизводство, но се намират винаги вратички, за да не се случи това. Ролята на министерството трябва да е по-голяма и  аз ги критикувам за това%, каза още Христов.

40 са членовете на СДС в Монтана. „За нас по-важно е да привлечем съмишленици, да вънем доверието в дясната политика“, каза координаторът на партията за Монтана Методи Иков.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ