С ПОЛОВИН МИЛИОН ИГРИЩЕТО В НИКОЛОВО СТАВА ЕВРОПЕЙСКО

Публикувано на 18/02/2021 17:05
/ прегледи: 1 156
/ коментари: 5 / в Общество, Събития
DSC_1726

Футболното игрище в село Николово ще бъде модернизирано по програма Intrreg България – Сърбия.  За пореден път по проект финасиран от ЕС си партнират община Монтана и община Пирот. Водещ партньор е сръбската община. За  година и половина трябва да бъде изградена нова поливна система и дренаж на стадиона  с размери 100 на 65 метра. Ще бъдат направени нови трибуни и реконструирани съществуващите, така че стадиона ще има 180 седящи места. Предвиден е ремонт и разширяване съблекалните, както и обособяване на повече паркоместа.

Бюджетът на проекта за двете общини е  687 523 евро.  Община Пирот ще  разполага с  413 945 евро, а община Монтана – 273 578 евро. Средствата ще бъдат инвестирани в Освен в изграждане на спортна инфраструктура, ще бъдат организирани обучения, ще бъде  разработена стратегия за развитие на спорта и на уеб сайт.

Монтана и Пирот имат устойчиво партньорство в разработването и реализирането на десет проекта по програмата за трансгранично сътрудничество,припомни кметът Зл. Живков. Двете общини досега са работили заедно за развитието си в различни сфери – здравеопазване, култура, спорт и туризъм.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. АНОНИМЕН!

    Този половин милион можеше да иде за ж.к. “Пъстрина“, където отдавна жадуват парк, а сега терен за такъв бол. Или най-малкото за пътя до село Николово, който е едва 4 км, а пари все няма за него, но е важно с потрошени коли от отсечката да се стигне до европейски стадион. Евала, много яко!

  2. намиД

    Браво! Джобния Роман Абрамович на монтанския полуостров ще свие и тия парици! Като и от компостиращата, от парковете, от зимнато и летното подържане и сичко друго що има пари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ