ОЩЕ 100 САНИРАНИ ЖИЛИЩА В МОНТАНА

Публикувано на 27/04/2017 13:01
/ прегледи: 1 194
/ в Общество, Събития
1-2

Завърши санирането на бл. 13 и  14 в квартал „Младост”По традиция  пред обновените сгради бе отслужен водосвет,  а кметът  Златко Живков поздрави с постигнатото собствениците на жилища в двата блока.

Изпълнител на строителните работи на блок 13 е дружество „Монтана ЕЕ 2016”. В кооперацията има 56 самостоятелни жилища върху  5 125 квадратни метра разгъната площ.  Санирането е финансирано от Националната програма за енергийна ефективност в размер на 716 835 лева.  Направена е  топлоизолация на външните стени на блока и хидроизолация на покрива , дограмата е подменена с нова, поставени са нови енергоспестяващи осветителни тела с фотоклетки. Работата е извършена за 180 дни.

Строителството на   бл. 14 е изпълнено от  фирма ” Интерхолд”- София за период от 170 дни. Финансирането е по националната програма за енергийна ефективност в размер на 695 хиляди лева. Разгънатата площ на сградата е 3 647 квадратни метра , на които са разположени 45 апартамента.  Направена е топлоизолация на външните стени на блока, хидроизолация на покрива , подменена е дограмата и осветителните тела.

Досега в Монтана е направено саниране на 8 жилищни блока. Предстои следващия месец да приключи работата на още два.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ