СЪС ЗАПЛАТА 510 ЛВ – ЧИСТАЧКИТЕ ИЗПРЕВАРВАТ ВИСШИСТИТЕ

Публикувано на 18/10/2017 13:01
/ прегледи: 3 170
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
novini-montana

С новата минимална заплата от 510 лв, която ще влезе в сила от началото на следващата година чистачка с 25-годишен стаж да получава по-висока заплата от млад специалист. Недостигът на средства за заплати в общините става все по-голям, а с промяната на минималната заплата те наистина няма да могат да осигуряват това перо. За това алармираха кметовете на общини по време на годишната среща  на местните власти, която се проведе в курорта „ Албена” от 14 до 17 октомври.

30 млн лева допълнителна субсидия са нужни на общините в страната , за да преизчислят заплатите. Става дума за 20 хиляди души, които работят в българските общини и възнагражденията им изостават в сравнение с другите сфери, каза кметът Зл. Живков, който е зам. председател на СОРБ. 164 милиона лева  са договорени на този етап за общинска пътна мрежа. За сравнение поддръжката  и ремонтът на републикански пътища  се финансира със  700 милиона лева.  Общинските пътища се равняват като дължина на републиканските, затова ще искаме субсидията да бъде увеличена поне с още 50 милиона лева,  заяви Зл. Живков. На годишната среща на местните власти, която се проведе от 14 до 17 октомври в курорт „Албена”, кметът на Монтана бе отличен  като кмет на голяма община с максимален брой мандати.

Подобна награда получи и кметът на Медковец, преизбиран пет пъти.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Кристиян

    Не са доволни да,щото искат хората с нормална работа да си останат (роби) да работят за 360 лв. нетно,и да си живеят мизерно!!!! Трябва хората който са работещи в общините или по точно кметовете и депутатите да работят те за 360 лв. 6 месеца и да видят как се издържа по голямата част от българите!

  2. Иво

    Аз съм чистач но заплатата ми е 4000-6000 лева месечно, в Лондон работя. Защо да работя в БГ. Аз си оправих целия живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ