ПРЕАСФАЛТИРАТ СПЕШНО Е 79 ЗАРАДИ КАТАСТРОФИТЕ

Публикувано на 06/12/2019 13:01
/ прегледи: 3 746
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
Image2

Участъкът от главен път Е-79 изход  Монтана – пътен възел Долна Вереница ще бъде преасфалтиран спешно заради износената пътна настилка, съобщи нач. на КАТ  – Монтана гл. инсп. Елвис Иванов. Преди дни специалисти от Института по пътища и мостове са направили оглед на отсечката и са установили, че асфалтът е износен. „В момента тече проектиране на ремонта, веднага след това той ще бъде извършен”, отбеляза Е. Иванов. За последните шест месеца „Пътна полиция” е изпратила 17 сигнални писма до АПИ, за поставяне на допълнителни пътни знаци и подновяване  на маркировката. Едва сега Пътната агенция предприема първите мерки.

„Пътят  е в гаранция и ремонтът на тези около 700 м ще бъде направен от фирмата изпълнител „ТРЕЙС. Ще подменим пътните знаци и маркировката“, каза шефът на ОПУ – Монтана Илия Илиев. Той допълни, че следващата година ще бъде рехабилитирана и настилката на отсечката Смоляновци – Г Белотници.

50–те километра от Е79 на територията на област Монтана са сред най-рисковите в страната. Средно по 6 катастрофи са ставали всеки месец от началото на годината на нея, като от общо 61 ПТП  21 са били тежки. Загинали са 3 души, ранените са 30.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Петьо Петров

    И кво ще се чака цяла година за да се реши проблема, колко души ще загинат през това време, този месец имаше през ден катастрофа!!! Шибани лайняни бюрократи кражба яко бате заслужават всичките затвор до живот боклуци!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ