С 300 ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В МОНТАНА ЗА ГОДИНА

Публикувано на 12/03/2019 16:04
/ прегледи: 298
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-4

Две убийства са станали в областта миналата година. Преди седмица в прокуратурата са внесени материалите от разследването на убийството на 17-годишното момче в гората край летището, станало в края на лятото.  По време на разследването са разпитани над 50 свидетели и са направени десетки експертизи. Все още не е открито оръжието , с което е стреляно срещу момчето, уточни директорът на ОД на МВР- Монтана ст. комисар Ивайло Антонов. Той отчете спад на престъпността в региона през 2018-та г. Най-значително, с 300  е намалението на престъпленията в  РУ – Монтана, което обхваща три общини – Монтана, Георги Дамяново и Бойчиновци.

С 60% са намалели измамите , включително и телефонните. За 2018 г. в областта са регистрирани 30 телефонни измами.

По брой на престъпленията област Монтана е  21-ва сред 28-те обалсти в страната. Всеки пети извършител на престъпления в региона миналата година е бил от ромски произход. Най-често закона са престъпвали мъже на възраст между 25 и 45 години.

Отлична оценка за работата на охранителна и пътна полиция даде гл. комисар Христо Терзийски – директор на ГД”Национална полиция”, който присъства на  годишния отчет на Од на МВР – Монтана.

30  полицаи, неизпълнили служебните си задължения са наказани  през 2018 г., 200 от служителите на дирекцията са награждавани по различни поводи.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ