РИБОЛОВЦИ НА БУНТ СРЕЩУ БРАКОНИЕРИТЕ

Публикувано на 03/04/2017 15:03
/ прегледи: 1 551
/ в Общество, Събития
1-3

Протест срещу незаконния риболов организираха  любители – риболовци  от Монтана. 30-ина членове на Националната рибоопазваща организация внесоха протестна подписка в Областната дирекция на полицията. Исканията им са за по-адекватни мерки и санкции срещу бракониерите. Преди дни с екип на местната Агенция по рибарство и аквакултури са извадени поредните бракониерски хрилни мрежи от водите на язовира. Над 3 000 м мрежи са конфискувани при съвместните им акции.

„Искаме наказания за бракониерите, настояваме новото провителство да направи необходимото и незаконният риболов да бъде криминализиран”, заяви Валери Спасов. Мъжете бяха донесли и намерените шипове, с които бракониерите преграждат пътя на колите им, докато те обхождат водоема.

Освен спукани гуми, председателят на Ловно рибарското дружество „Огоста” Владо Цветков е останал и без джип, подпален от злосторници. „Това няма да ни уплаши, няма да спрем”, завяви Владо Цветков. И припомни, че миналата година  ЛРД”Огоста” е  осигурило 12 000 лв за стотици хиляди малки рибки пуснати във водоемите в региона.

Недоволните твърдят, че бракониерите пласират рибата в магазини и заведения и контролните органи лесно могат да стигнат до тях. Но това така е не се случва.

Затова на 22 април близо 700 000 рибари излизат на национален протест в няколко града в страната.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ