660 РАБОТЕЩИ ОТ ОБЛАСТТА СА БИЛИ НА САНАТОРИУМ

Публикувано на 03/04/2017 11:11
/ прегледи: 625
/ в Общество, Събития
1-1

От 3 април  започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2017 г. на националния осигурителен институт.

Програмата е с продължителност 10 дни. Цената на нощувките, частична помощ за храна в размер на 7.00 лв. на ден и ползването до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно се поема от средствата на държавното обществено осигуряване.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест, както и лицата, получаващи лична пенсия за инвалидност, които не са навършили възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Информация за условията за ползване на програмата може да се намери в  ТП на НОИ – Монтана или на интернет страницата на осигурителния институт.  (www.nssi.bg) Средствата, предвидени за  профилактика и рехабилитация са 20 млн  лв. Предвижда се през тази година около 47 500 лица да ползват парични помощи за профилактика и рехабилитация.

През 2016 г. от област Монтана програмата на НОИ са ползвали   660 души. Най-посещаваните са били: Балнеохотел „Тинтява“ и СБР „Свети Мина“ – Вършец; “ПРО” ЕАД, Климато-балнеолечебен хотел “Павел баня”; “ПРО” ЕАД, Балнеохотел “Велинград”; СБР „Бургаски минерални бани“ .

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ