ОТКРИХА 35 КГ ЖИВАК В КОЛА КРАЙ МОТЕЛ „ПЪСТРИНА” ?

Публикувано на 16/06/2016 11:11
/ прегледи: 2 016
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1-1

Метален контейнер съдържащ 35 кг вещество наподобяващо живак, иззеха полицаи при специализирана операция проведена вчера. Антимафиоти от Враца и криминалисти от Монтана са  работили по сигнал, за укриване на неразрешени вещества и оръжия. В района на къмпинг „Пъстренец” са задържани П. И на 39 години от Монтана, М.Б на 53 гоoини от Бойчиновци и И.Т на 44 години от  Монтана. Иззет е пистолет “Макаров” без номера с два пълнителя.  Металният контейнер с  живака  е открит в автомобил  „Мазда”.

По-късно в имот на М.Б. в Бойчиновци  е открит плик с бледожълто  прахообразно вещество,  пушка с дървен приклад без  фабричен номер и патрони. В мазето на къща  в с. Студено буче, обитавана от В.М са намерени  три броя метални контейнери, 13 броя стъклени бутилки, съдържащи прахообразно вещество, с етикети с надпис „reachim, mercuric oxyde /red/, pure hgo, 1 kg“. Общото  иззето количество опасни вещества е с тегло 150 кг. Тримата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Според експерти, конфискуваният живак е на приблизителна стойност 30 000 лв. Използвал се освен в военната промишленост и за пречистване на синтетични наркотици.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ