ЛАВИНА ЗАТВОРИ ПЕТРОХАН, 17 000 СА БЕЗ ТОК В ОБЛАСТТА

Публикувано на 17/01/2016 9:09
/ прегледи: 6 649
/ коментари: 6 / в Общество, Събития
Image

Лавина, широка над 100 м. е затворила пътя през прохода Петрохан. Екипи на Пътно управление и Пожарна безопасност и защита на населението са работили през цялата нощ. Пътят през прохода е затворен за всички превозни средства, снежната покривка надхвърля половин метър.
Повече от 17 000 жители на област Монтана са без ток. Критично е положението в общините Якимово и Вълчедръм, където мокрият сняг е прекъснал проводници. Кметовете се притесняват, че стихията ще ги остави и без телефони, заради възможното изтощаване на батериите в станциите на мобилните оператори. Без ток и комуникации са и в Чипровско, както и квартали в областния център. Спешно заседание на кризисния щаб свика областния управител Ивайло Петров. Засега нито една община не е обявила бедствено положение, какво ще е решението занапред ще стане ясно след заседанието.
Над 45 см е снегът в Берковица, Вършец, около 40 см в Говежда, Монтана около 25 см, Златия, Бъзовец 32 – 35 см, Лехчево 30 см. По данни на метеостанцията най-малко е снегът в района на Вълчедръм 18-20 см. Силен север-североизточен вятър ще продължи да усложнява обстановката в района. Валежите ще отслабват, очаква се да спрат едва в нощта срещу понеделник.

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ