РАЗШИРЯВАТ СИНЯТА ЗОНА

Публикувано на 25/02/2016 16:04
/ прегледи: 1 255
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
novini-montana

Зоната за платено паркиране в центъра на Монтана ще бъде разширена. Това гласуваха днес общинските съветници. С 28 гласа „за”, три „против” и един „въздържал се” бе отменена  и досегашната такса от 50 ст за половин час престой на платено паркомясто. Занапред минималната такса ще е 1 лв. за 1 час. Зоната се разширява, като към нея се включва отсечката от ул. „Цар Борис Трети” между бул. „Стамболийски” и „Трети март.”. От ул. „В. Левски” между „Л. Каравелов” до „Граф Игнатиев”. Бул. „Ал. Стамболийски” от ул. „Цар Борис Трети” до „Трети март” и отсечка от бул. „Трети март” от „Стамболийски” до „Граф Игнатиев”.
На паркинга зад сградата на поликлиниката ще има безплатни паркоместа за безплатно служебно паркиране на лекари и специалисти, които работят на територията на гр. Монтана. Ще паркират безплатно с пропуск, издаден от ръководителя на лечебното заведение където работят или Европейска лекарска карта издадена от Българския лекарски съюз.
Собственици и наематели на помещения в зоната на платеното паркиране ще могат да правят месечен абонамент за срок от 3 до 12 месеца. Той ще важи за времето от 8 до 18 часа в делнични дни, а абонаментната такса ще определя общината. Нейно ще е задължението да постави и информационни табели на тези места с названието на фирмата, броя на паркоместата и номера на автомобила. С разширяване на „синята зона” местата за спиране и паркиране в центъра от 622 ще станат 680. С приходи от такси и собствени средства общината ще купи „паяк” за транспортиране на неправилно паркирали на наказателен паркинг. По предложение на д-р Л. Антов специализираната кола ще бъде с товароподемност над 3,5 тона, за да може да вдига и джипове от висок клас.
С пълно мнозинство съветниците одобриха наредба за общинския фонд „ин витро”. Гласуван бе и състава на комисията, която ще одобрява или отхвърля искането за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Председател е шефът на ”Хуманитарни дейност” Ал. Герасимов. Зам. предс. Д-р Б. Димитров, членове Ирена Димова, Камелия Трифонова, д-р Л. Джурджов, д-р Вал. Тодорова – общ.адм, и Галя Петкова, юрист в община Монтана. Сумата, с която ще бъдат подпомагани двойките е 1 000 лева.
Съветниците одобриха и отчети за изпълнението на бюджета на общината за 2015 година и на Общинския съвет.
С три години бе продължени договорите на управителите на Технологичния парк Люб. Ананиев и на Стоматологичната лаборатория Илиян Петров. Кметът Зл. Живков оттегли докладна записка за продажба на общинско жилище, заради „разнопосочни предложения за цената – едните да се намали, други да се увеличи. Записаната в докладната записка цена бе 37 200 лв., а жилището се намира в блок на ул. „Ал. Батенберг”.
В края на заседанието, две от постоянните комисии одобриха предложението на пострадалата при катастрофа Елина да бъде отпусната еднократна финансова помощ от 400 лв.
Съветници, членове на местния Ротари клуб съобщиха, че и клубът ще подпомогне лечението на момичето с 1 000 лв.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Евгени Вълка

    Най-после! В София не можеш да спреш и за 5 мин. без да ти сложат скоба. Синя зона, зелена зона и жълта, до околовръстния вече!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ