ДВЕ ОСНОВНИ УЧИЛИЩА ПРЕМИНАХА НА ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ

Публикувано на 19/01/2022 12:12
/ прегледи: 1 830
/ в Общество, Събития
8

Две училища в областта преминаха на дистанционно обучениеq заради увеличаващия се брой карантинирани ученици и педагози,, съобщи областният управител Ванина Вецина. Това са ОУ“Петър Берон“ – Монтана, с дистанционно обучение до края на тази седмица   и ОУ“Отец Паисий“  в  Георги Дамяново, където децата ще се завърнат в класните стаи след 28 януари.  За денонощие в областта са карантинирани още 4 паралелки от гимназии  в Монтана и Лом. Училищните ръководства вземат всички необходими мерки за нормално приключване на първия учебен срок, увери В. Вецина.

За изтеклото денонщие  на територията на област Монтана са установени 192 нови случая на COVID-19 .
Сред новозаразените  е бебе на 8 месеца, което  е в стабилно състояние и се лекува в къщи.

Общо 1 228 лица са с активна  инфекция в областта. Заети са по-малко от половината легла за интензивно лечение в болниците в областта.

101 са  хоспитализираните жители на региона : 17  в  Берковица“, 31 в Лом, 39 лица в болницата в  Монтана, 6 в Сити клиник – Монтана, останалите в болници в София.

1 127  диагностицирани  са на домашно лечение.

Всяка втора, от   взетите  от  18 области в страната проби за коронавирус в началото на месец януари,  е  с  варианта  Омикрон  За област Монтана доказаните случаи  са  2. По данни на Националния център за заразни и паразитни болести все още над половината от случаите на вируса в в старанта са с варианта делта.

За Област Монтана общо диагностицираните  са   14 800 , излекуваните лица са над 12 560  ,починалите  са1004 , а  под домашна карантина са 1 710.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ