ПОНЕ ОЩЕ МЕСЕЦ ЩЕ СЕ РАБОТИ НА МОСТА КРАЙ С. КРАВОДЕР

Публикувано на 14/09/2018 12:12
/ прегледи: 545
/ в Общество, Събития
1-3

По-малко от половина от предвидените ремонтно-възстановителни работи на моста над р. ботуня край с. Краводер са изпълнени. Предвижда се съоръжението да бъде завършено до края на строителния сезон, съобщават от АПИ, без да уточняват дата за приключване на ремонта.

Трафикът по пътя Враца – Монтана  продължава да се насочва  по обходни маршрути.

В посока Видин леките и лекотоварните превозни средства до 10 тона след разклона за Бели извор се пренасочват  в посока Вършец до кръстовището с пътя през с. Сумер..

Товарните автомобили над 10 тона в посока Видин се насочват  по път  Враца – Криводол и по път  Криводол – Липен – Стубел – Крапчене.

В посока София всички превозни средства преминават по обходен маршрут  Краводер – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол и по път  Криводол – Враца..

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват пътната сигнализация, въведените ограничения и обходните маршрути, за да не възникват пътни инциденти. Заради неспазена забрана за преминаване на тежкотоварен камион по обходния маршрут за леките автомобили на 12 септември възникна тежко пътнотранспортно произшествие на третокласния път за Вършец.

Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години – през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано. Предвидените дейности включват изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарните блокове и ще се подобри отводняването.

Строително-монтажните дейности се изпълняват от „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М“ АД. Договорът им е на стойност 678 767,09 лв. с ДДС. Строителният надзор е на „Интерконсулт“ ЕООД. Техният договор е за 11 040 лв. с ДДС. Средствата са осигурени от бюджета на АПИ.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ