ДЕЦА И УЧИТЕЛИ СЕ РАДВАТ НА ОБНОВЕНО УЧИЛИЩЕ

Публикувано на 17/09/2018 10:10
/ прегледи: 542
/ в Общество, Събития
1-4

С изцяло обновена сграда посрещна първия учебен ден III ОУ”Д-р Петър Берон” – Монтана. Ремонтът, финансиран по програма „Региони в растеж” приключи навреме. В първите дни на месец септември учители и родители са се включили в почистването и подготовката на класните стаи за днешния празник. „Благодаря на всички за прекрасните условия , в които ще работимв”, каза в приветствието си директорът М. Калеева.

68 първокласници прекрачиха днес за първи път училищния праг., 540 са учениците в Трето училище.

Много гости дойдоха , за да споделят днешния празник. Народният представител Димитър Аврамов, председателят на Общинския съвет инж. Иво Иванов, зам. кеметът Диман Георгиев, Александър Герасимов, председателят на училищното настоятелство Иво Иванов, бивши учители и стотици родители, част от тях също възпитаници на училището.

Библейската история за 12-годишния Христос, който заедно с другарите си влязъл без родителите си  в храма, за да се помоли припомни отец Николай. Той благослови децата и учителите и подчерта, че възпитанието е преди всичко задача на родителите и семейството и пожела скоро децата да учат и основите на християнската вяра.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ