БОЛНИЦАТА В МОНТАНА ПОКАЗА НОВИ ПРИДОБИВКИ

Публикувано на 13/09/2022 13:01
/ прегледи: 406
/ в Общество, Събития
novini-montana

Специална антибактериална настилка има вече  четирите хирургични зали в областната болница в Монтана. За тях  общината е осигурила 40 000 лв. Хирурзите тестват и нов анестезиологичен апарат, за който общинският бюджет дава още  36 000 лева. „Болницата е държавна, но грижата ни за нея не е отменена”, каза кметът Зл. Живков.  От години в местния   бюджет се предвиждат  средства за апаратура в различни  отделения в болницата. Хирургията остава най-натовареното отделение. Средно  между 10 и 11 пациенти преминават през отделението всеки ден в годината.

„ 4 000  са пациентите ни  годишно. Тук се лекуват хора от Видин, от Белоградчик, от Козлодуй, напоследък от Враца, Г. Оряховица и Мездра. Не е върнат никой, екипите работят денонощно, каза д-р Красимир Каменов, началник на ХО.

Осем лекари работят в хирургията, 2 двама са  с по две специалности, останалите със специалност, двама са специализантите.

„Важно е да задържим тези лекари, това са нашите лекари, те са на 24 часа откликват , те са наша ценност, на Монтана, затова трябва да положим максимални усилия да работят в съвременни условия,  радвам се , че колегите съветници винаги са единодушни”, заяви предс. на Общинския съвет инж. Иво Иванов.

Според директора на болницата д-р Тони Тодоров заплатите на медицинския персонал  се доближават до вписаното в колективния трудов договор. Средната  заплата  в болницата сега  е 2500 лева.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ