ПЕТИМА НОМИНИРАНИ ЗА НАГРАДАТА „ИВАН ДАВИДКОВ“

Публикувано на 20/09/2022 19:07
/ прегледи: 302
/ в Общество, Събития
novini-montana

Петима български автори са  номинирани за Националната литературна награда „Иван Давидков. Това са Калина Линкова, Наталия Иванова, Сашо Серафимов, Тони Теллалов, Яна Кременска. Името на носителя на наградата ще бъде оповестено на ЗО септември на церемония  в Художествена галерия „Кирил Петров“ – Монтана.

Калина Линкова участва с Познах те по сянката“, с нея авторката  вече е печелила конкурс за дебют  през 2020 г.

Наталия Иванова е носител  на 7 награди от творчески конкурси, състезава се с дебютната си поетична  книга  „Човек с бинокъл“.

Сашо Серафимов вече е  издал  7 стихосбирки. Автор е и на пиеси. Негови творби са превеждани на полски, словашки, турски, румънски, руски, английски, испански и др. езици. Лауреат е на международни литературни фестивали в Украйна, Румъния, Полша, Турция, Хърватия. Участва с поетичната си книга „Натрупване на незнание .

Поетът Тони Теллалов  е автор на  8 стихосбирки, участва в конкурса  с последната от тях – „Парче от икона“  се състезава за НЛН „Иван Давидков“.

Стихове и проза от Яна Кременска са публикуван в Германия, Белгия, Франция, Русия, Беларус, Македония. Авторката е носител  на  международни и национални отличия, в конкурса участва с книгата си  „Нека е всичко“.

Жури, председателствано от акад. Владимир Зарев номинира  поетичните книги на петимата автори сред общо 42 заглавия, включили се в конкурса на Община Монтана.

 

Националната литературна награда „Иван Давидков“ бе учредена през 2021 г. с решение на Общински съвет – Монтана по инициатива на  Мартен Калеев и със съдействието на Съюза на българските писатели.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ