И.ХРИСТАНОВ:ЩЕ ВЪРНЕМ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОДУКТИ НА ТРАПЕЗАТА

Публикувано на 20/09/2022 18:06
/ прегледи: 189
/ в избори
Exif_JPEG_420

„Всичко, което оповестихме е вярно. На Капитан Андреево открихме един „Апхипелаг Гулаг”  и целият свят разбра, че  ние водим война с корупцията”, заяви пред земеделски производители и симпатизанти в Монтана Иван Христанов. И посочи, че сред основните приоритети за развитието на българското земеделие са увеличаване на  финансирането, спиране на  корупцията и осигуряване  пазар за българските плодове, зеленчуци, месо и мляко.. “Това са напълно възможни цели, които могат да бъдат постигнати. Започнахме да ги изпълняваме, сега трябва да си довършим работата”, заяви  Христанов, който бе зам. министър на земеделието в кабинета „Петков”. Той гостува в Монтана по покана на водачката на листата на „Продължаваме промяната” за областта Инна Иванова и втората в листата Ванина Вецина.

Като част от ръководството на МЗХГ Христанов успя да проведе серия от знакови политики не само за разкриване на корупционните схеми на  ГКПП Капитан Андреево и връщане на контрола на държавата върху качеството на вносните храни. По време на редовното правителство  са удвоени средствата за  COVID-19 помощите за българските земеделци от 72 на 144 милиона лева, както и  средствата по Програмата за развитие на селските райони от 1.65 милиарда евро на 3.51 милиарда евро. Направени са хиляди проверки на земеделски и горски обекти за прекратяване  на злоупотребите с държавни и европейски средства.

Преди да напусне поста на зам. министър той  е подал сигнал в ДАНС за злоупотребите с инсинераторите, където по закон трябва да се изгарят умрели животни. По повод фрапантните пропуски и нарушения в сектора, Иван Христанов заяви, че „спешно трябва да бъдат уволнени  250 – 300 служители на БАБХ.

„Спряхме безконтролни внос на млечен концентрат и изкупните цени на млякото вече са 2 лв /л.”, заяви гостът  и отбеляза, че са прекратени и корупционните схеми по програмата „Училищен плод”, която трябва да осигурява пресни, български плодове и зеленчуци на децата  в  училищата в страната. „Там поръчките получавали двама души, а до  децата стигали изгнили и некачествени и дори загнили плодове.”

„Не водим война с големите земеделски производители, искаме да спрем войните в сектора: на големи срещу малки;  на зеленчукопроизводители срещу животновъди;  и т.н.

Таван на субсидиите от 100 000 евро вместо 300 000 евро, повече средства за производителите на плодове зеленчуци, месо и мляко, и мерки за възстановяване на поливното земеделие, това са приоритетите в отрасъла на „Продължаваме промяната”. И основно –  разпределение на евросредствата и парите от държавата в земеделието след анализ и обективни критерии, а не „след телефонен разговор”.

С №9 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ