НЯМА ДА СМЕНЯТ  УПРАВИТЕЛЯ  НА В И К

Публикувано на 28/05/2024 17:05
/ прегледи: 444
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Общото събрание на акционерите на „В и К” – Монтана, ще отмени решението за освобождаване  на управителя  Валери Иванов, както и решението за избирането на Радослав Георгиев за нов управител на дружеството.  За това да гласува и представителят на община Монтана Иво Иванов, решиха общинските съветници. Насроченото за 29 май извънредно общо събрание на В и К ще отмени още от решенията, взети в края на 2023 г. Тогава освобождаването на Валери Иванов  предизвика протести на работещите в дружеството, а община Бойчиновци обжалва решенията пред Окръжния съд. Дни преди произнасянето на съда акционерите на В и К ще отменят официално решенията от ноември 2023 г.  Сред тях е и това за провеждането на нов конкурс за избор на управител на В и К.

Дъветниците гласуваха и предложените от администрацията  представители на община Монтана в общите събрания на МБАЛ”д-р Стамен Илиев”   и на „Топлофикация”. Това са  д-р Людмил Джурджов  и Георги Петров.

Със свое решение Общинският съвет утвърди доклад на конкурсната комисия за избор на управител на „Общински пазар”ЕООД. Конкурсът е спечелен от Стилиян Каменов, с когото  ще бъде сключен договор за управление на дружеството за  3 години.

Общинските съветници промениха и размера на таксите, които плащат 25 ученици от седмо училище „Йордан Радичков” , които ползват  общежитие.  Вместо 15 лв месечно те ще заплащат по 30 лв. Увеличават се и таксите за ползване на  плувния басейн в шесто училище „Отец Паисий”. За ученици тя става 3 лв за час , а за граждани 6 лв. Учениците от други училища в града, които ползват басейна в група с инструктор ще плащат месечно по 20 лв.

Гласувана бе и нова наредба за управление на отпадъците на територията на община Монтана. С нея местната власт цели до края на 2025 г. 55 на сто от битовите отпадъци да бъдат подготвени за рециклиране. Далечната цел е до края на 2035 година количеството на депонираните отпадъци в общината да бъде намалено до едва 10 на сто.

В тази връзка бе гласувано още едно предложение, с което община Монтана ще финансира изграждането на 4-та клетка на регионалното депо за твърди битови отпадъци. Средствата са от отчисленията, които се правят по ЗУО и касаят всички общини, които ползват депото. Това са Монтана, Криводол, Бойчиновци, Берковица, Лом, Чипровци, Георги Дамяново, Брусарци, Медковец, Вършец, Якимово и Вълчедръм.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ