ДО 2 ГОДИНИ В ПАРК „ОГОСТА“ ЩЕ ИМА МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР

Публикувано на 07/03/2022 15:03
/ прегледи: 1 206
/ в Общество, Събития
novini-montana

С церемония „първа копка“  стартира  същинската работа по  изграждането на нов Младежки център в Монтана . Обектът се финансира с 3 млн 700 хиляди лева  по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и  подобрено включване на уязвими групи“. Ще бъде разположен в парк „Огоста“ върху близо  4 декара площ. Двуетажната сграда ще разполага със зали за тихи игри, срещи и конференции, както и със зона за настаняване с 36 места.

Монтана е един от четирите български областни центрове, спечелили проект по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Работата по проекта започна преди две години и трябва да приключи до април 2024 г. В различните дейности на новия Младежки център ще се включат поне 1 000 младежи на възраст от 15 до 29 години.

Златко  Живков – кмет на Монтана „Това ще е  още  едно място , още един дом, за много хора, които могат да го използват“, каза кметът Златко Живков.

Основната  цел на центъра ще е подобряване качеството на живот на млади хора от маргинализирани групи.

„Бих искала тук да  видим бъдещите инженери, архитекти, лекари, адвокати  танцьори. Да възпитаме истински хора, добри, разбиращи и подкрепящи всички  край себе си“, пожела Мария Вълова – МОН, ръководител на програмата

Дейностите, които ще развива  екипът  на Младежкия център ще са неформалното обучение по чужди езици и компютърна грамотност, доброволчество, спортни и културни прояви, младежки обмен с подобни структури в страната.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ