ВЪРНАХА ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВЪРШЕЦ

Публикувано на 28/05/2024 17:05
/ прегледи: 388
/ в Общество, Събития
Image6

С тържествена церемония днес бе възстановено Районното полицейско управление във Вършец. Близо две години то е било  участък към Районно управление – Берковица. Лентата на реновираната сграда преряза  министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„Един от първите представители на местна власт, който дойде при мен в министерството бе кметът на Вършец. Аз и моят екип преценихме, че закриването на РУ е  едно прибързано решение.което не е правилно.  Когато говорим за нелегална миграция, когато сигурността на гражданите е приоритет на МВР… Каква е тази структурна реформа, която  стартира с хората, които са на терен,това е  абсурд”, каза министър Калин Стоянов

С възстановяването на полицейското управление не само ще бъде съкратено времето за реакция на служителите, ще се възвърне чувството за сигурност, спокойствие и справедливост у гражданите и гостите на Вършец.

„Колеги, от вас очаквам максимално бързо да оправдаете доверието ,  с по-малък брой регистр. престъпления и повишена разкриваемост, допълни министърът и пожела здраве на колегите си.

Над 50 000 гости и туристи посещават ежегодно Вършец и полицейското управление е особено важно, отбеляза кметът Иван Лазаров и благодари на министъра.

„Това е районно управление не на една община , а на     единствения в Северозападна България , национален балнео и спа курорт.   Мин. Стоянов пое  ангажимент и това вече е факт”.

Районно управление – Вършец отговаря за население от около 8 000 души от 9 населени места на територията на общината. Местните полицаи  опазват обществения ред и на територията на  Клисурския манастир.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ