МВР, ДАНС И ПРОКУРАТУРАТА: НЯМА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ

Публикувано на 20/05/2024 14:02
/ прегледи: 181
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Няма сигнали за купуване на гласове в област Монтана, стана ясно на работна среща при областния управител Ивайло Антонов. В срещата участваха представители на МВР, ДАНС, прокуратурата и Районната избирателна комисия в Монтана.

Готовността за вота на 9 юни, когато ще гласуваме за европарламент и 50-то Народно събрание обсъдиха представители на държавни институции, ангажирани с подготовката и осигуряване на спокойното протичане на предизборната кампания.

„Към днешна дата няма подадени сигнали нито в Районна нито в Окръжна прокуратура за изборни нарушения“, заяви окръжният прокурор  Росен Петков Всички телефони на дежурни прокурори са на интернет страницата на прокуратурата , там има и имейл адреси, така че всеки гражданин може да подаде сигнал за купуване на гласове, допълни той..

За провеждането на честни избори следи и специално сформиран щаб, в който влизат  окр. прокурор, началникът на  местното звено на ДАНС и дир. на ОД МВР.

„ Работим и с явни сигнали и с оперативна информация , обстановката е относително спокойна и нямаме явни сигнали по които да се е налагало да работим“, каза Езекия Езекиев – директор ТДНС-Монтана

На предходните парламентарни избори в област Монтана са подадени над 60 сигнала за купуване на гласове , по 12 са образувани досъдебни производства.

 

 

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ