ГЛОБИХА 16 ШОФЬОРИ ЗАРАДИ ЛЕТНИ ГУМИ

Публикувано на 28/11/2023 12:12
/ прегледи: 964
/ в Общество, Събития
IMG_3421 (1)

16 шофьори, тръгнали на път с автомобили с изтрити гуми са глобени на изхода на Берковица в неделя. Санкции заплашват всички, които не спазват изискванията на закона за движение в зимни условия, предупредиха от полицията.От днес 24 –часови дежурства на подхода към  Петрохан ще имат екипи на полицията и БГ ТОЛ. Целта е да се избегнат инциденти с тежкотоварни автомобили, които въпреки забраната опитват да преминат през високопланинския проход.

Над 4 500 души в 20 села в област Монтана трето денонощие са без ток. 12 от тях са на територията на община Монтана, Вършец 7 , по едно в Бойчиновци и Берковица. Една от причините  са прекършени от снежната буря 10  електрически стълбове в района на с. Клисурица.  Вече са наети допълнителни сили, които помагат на екипите на електроразпределителното дружество за възстановяване на мрежата, увери областният управител Ивайло Антонов. Бурен юг-югозападен вятър духа в планинската част на областта. Поривите му надхвърлят  100-110 км/ч. и това затруднява екипите, които работят по електропреносната мрежа.  Проходът Петрохан е отворен, всички пътища в областта са проходими при зимни условия, няма данни за бедстващи хора.

Зимните гуми в България не са задължителни, задължителна е  само дълбочината на грайфера. Глобата е 50 лева, но не се налага заради вида на гумите, а само ако са износени или разкъсани.

В България има области с различен климат, а зимните гуми са най-полезни при температури под 7 градуса на настилката. При топлина над 7 градуса те се износват, а ако се кара с тях и през лятото направо се изпичат и втвърдяват. Хубаво е да си слагат зимни гуми всички шофьори, които пътуват през планинските проходи и други части в страната с голяма надморска височина.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ