МОНТАНА СИ ПЛАТИ СМЕТКИТЕ, ПОЧВА РЕМОНТИ

Публикувано на 18/03/2016 13:01
/ прегледи: 1 770
/ в Общество, Събития
novini-montana

Община Монтана погаси всичките си текущи задължения от 2015 година. До средата на март са платени общо 688 000 лева. От тях 450 000 са били задължения на общината, останалите – на 70-те второстепенни разпоредители с бюджетни средства.“ Предстои да бъде уточнено, дали държавата ще плаща и занапред лихвите по кредитите на общините, в т. ч. и на Монтана и дали лихвите по кредитите към фонд ФЛАГ ще бъдат изравнени с тези на банките”, каза кметът Зл. Живков. Това е един от въпросите, на които ръководството на Сдружението на общините иска отговор от финансовото министерство.
Общината вече е провела процедурите за избор на изпълнители на ремонтите на улици и междуселски пътища за тази година. Това са фирмите „Стройко” и „Пътинженеринг”.
С 260 000 лв. това лято ще бъдат ремонтирани четири читалища в общината – в селата Смоляновци, Благовo, Д-р Йосифово и Безденица. Ще бъде сменен и покрива на кметството в Трифоново.
Дирекцията по вероизповеданията  към МС осигурява по 10 000 лева за ремонт на черквата в с. Горно Белотинци, която тази година става на 150 години.  за довършване на новостроящата се черква в Трифоново и изграждане на храм в с. Войници. С целевата субсидия от 1 милион лева, които МС отпусна на Монтана в началото на март, ще бъде довършен храма „Свети Дух” и ще бъдат ремонтирани улиците „6 септември” и „Янтра“. Това лято ще бъде ремонтирана и част от бул. „Трети март” /от кръстовището на „Лидл” до бившия завод „Аналитик”/.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ