СМЕТКИТЕ НА ОБЩИНА МОНТАНА ЗАВЕРЕНИ БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ

Публикувано на 17/06/2016 19:07
/ прегледи: 679
/ в Общество, Събития
silvia vasileva

Сметната палата завери без резерви  отчета на община Монтана за 2015 година, съобщи Силвия Василева – директор Финансово-стопански дейности. През изтеклата година няма допуснати сериозни счетоводни грешки, както от централната администрация, така и от 70-те второстепенни разпоредители с бюджетни кредити. В края на  2015 година бюджетът  на община Монтана е бил 31 милиона лева.  От тях държавните приходи са  18 500 000 лева, а собствените са 12 500 000 , в това число влизат и трансферите от републиканския бюджет.

Василева определи годината като  много силна по отношение на усвояване на средства от Европейския съюз. Те са в размер на 29 милиона лева. От кохезиония  и структурните  фондове  са усвоени 4 милиона лева. По други оперативни програми,  сред които  „Административен капацитет” „Регионално развитие” и  „Техническа помощ”  общината е оперирала счетоводно с още  около 5 милиона лева. Само по оперативна програма „Околна среда са усвоени  20 милиона лева, заради приключването на проекта ”Разширение и рехабилитация на водопроводната и канализационната мрежи”.

„Това е голямо постижение за общината”, заяви Василева,  и допълни, че Монтана  е една от малкото общини в страната  приключила успешно програмния период за усвояване  на европейски средства.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ