МОНТАНА ПОДОБРЯВА КУЛТУРАТА НА ЕТНИЧЕСКИ МАЛЦИНСТВА

Публикувано на 25/11/2021 15:03
/ прегледи: 617
/ в Общество, Събития
novini-montana

С проект „Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства“ община Монтана кандидатства пред Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Проектът ще продължи минимум 6 и максимум 24 месеца , като възможното  минимално финансиране е 25 000 евро, максималното 75 000 евро. В предложението, което бе представено пред общинските съветници се уточнява , че  задължително ще има едно събитие свързано с културата и изкуството на етнически и културни малцинства, както и образователна проява със същата тематика.

Съветниците одобриха и проектно предложение по ОП“Добро управление“. С него се удължава и разширява дейността на Областния информационен център. Структурата, която работи от 10 години, предоставя експертна информация за европейски фондове и добри практики на местно ниво. ОИЦ оказва и техническа помощ при подготовката, електронното кандидатстване и  управление  на проектите от бенефициентите.

Приета бе и Последната оценка на Общинския план за развитие, който обхваща периода 2014-2020 г.

С минута мълчание съветниците почетоха паметта на Тодор Тодоров. На негово място се закле Румяна Георгиева.

В края на заседанието кметът Зл. Живков информира съветниците, че общината изпълнява социалните си ангажименти по програмата „ин витро“ , за подпомагане на семействата с първо и второ новородени деца. Предстои да бъдат връчени стипендиите на талантливи деца и младежи, одобрени за общински  стипендии през настоящата учебна година.

Започнало е и плащането на участвалите  в СИК в общината на двата избора през ноември. Според кмета, средствата за възнагражденията им все още не са получени изцяло от държавата.  1 400 жители на общината са били ангажирани с вота за парламент и  двата тура избор на президент.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ