24 ЧАСА КОНТРОЛ НА СКОРОСТТА

Публикувано на 15/04/2015 14:02
/ прегледи: 439
/ в Събития
novini-montana

Операция „24 часа контрол на скоростта“ започва полицията от 6 часа на 16 април до 6 часа на 17 април на територията на цялата страна. Акцията е организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/. По време на операцията ще се осъществява контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и автомагистралите, както и по третокласната пътна мрежа.
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещани във всички европейски държави. Те са признати като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.
През първото 3-месечие на територията на област Монтана са станали 184 пътно-транспортни произшествия, от които 11 тежки с 4 убити и 11 ранени на пътя. За същия период на 2014 г. катастрофите са с 45 по-малко, тежките пътни инциденти с 3 по-малко, жертвите на пътя с 2 повече, а ранените – с 1 по-малко. За нарушения на максимално допустимата скорост на пътя са глобени 706 водачи. 638 от нарушенията на разрешената скорост са заснети със стационарната и мобилните камери на Пътна полиция.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ