КАНДИДАТ ДЕПУТАТИ ОТ БСП ПИШАТ НА МИН. ДЕМЕРДЖИЕВ

Публикувано на 19/09/2022 15:03
/ прегледи: 543
/ в избори
novini-montana

По инициатива на Ирена Анастасова – водач на листата на „БСП за България“ в 12 МИР – Монтана, с отворено писмо към министъра на вътрешните работи се обърнаха всички водачи на червените листи в Северозапада – Видин, Враца, Монтана, Плевен и Ловеч.

“ Става дума за хиляди „купени гласове”, става дума за   изкривени изборни резултати, става дума за разрушаване на доверието на избирателите в целия изборен процес и демотивация   да участват в изборите“ , се казва в Отвореното писмо.

                      ОТВОРЕНО ПИСМО

от водачите на листите на „БСП за България”във Видин, Враца, Монтана, Плевен и Ловеч

 Уважаеми  господин Демерджиев,

В качеството ни на кандидати за народни представители и водачи на листите на „БСП за България”в Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Плевен, в рамките на предизборната кампания, провеждаме десетки срещи и се срещаме със стотици хора. Разбираемо, хората споделят с нас проблемите в ежедневието си, притесненията и тревогите си. Във всички срещи, без изключение, хората споделят възмущението си от разширяващата се практика за купуване на гласове. Публична тайна е, че тази практика се наложи при провеждането на изборите у нас, особено в последните години. Като водачи на листите на „БСП за България”, ние сме сезирали структурите на МВР неведнъж при предишни предизборни кампании. При настоящата кампания констатираме изключително притеснителни факти за брутално, неприкрито и без притеснение изготвяне на списъци с избиратели, раздаване на пари и „разпределение на територии”. Имената на купувачите на гласове са обществена тайна, знаят се от всички, коментират се имената им, местата на срещите им, начина на раздаване на парите. В петте области има стотици малки населени места, където хората се познават и знаят всичко, което се случва на територията. Убедени сме, че органите на МВР имат тази информация и недоумяваме, че не се предприемат, предвидените от закона, действия. До провеждането на изборите остават по-малко от десет дни. Ние ще сезираме областните Ви структури, но считаме, че е недопустимо бездействието им до момента при видими и публично известни противозаконни действия за купуване на гласоподаватели за определени политически парти – на територията на цитираните области това са ДПС и ГЕРБ.

Уважаеми господин Демерджиев,

Става дума за хиляди „купени гласове”, става дума за  изкривени изборни резултати, става дума за разрушаване на доверието на избирателите в целия изборен процес и демотивация  да участват в изборите. Убедени сме, че подчинените Ви структури, които ще сезираме отново, имат необходимата информация и настояваме за спешни законови мерки за пресичане на тези престъпни практики.

С уважение:

Филип Попов – 5 МИР – Видин

Атанас Зафиров – 6 МИР – Враца

Ирена Анастасова  – 12 МИР – Монтана

Румен Гечев – 15 МИР – Плевен

Вяра Емилова – 11 МИР – Ловеч

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ