ИТАЛИАНСКИ ПРОФЕСОР ОПЕРИРА БЕЗКРЪВНО В МОНТАНА

Публикувано на 13/05/2019 18:06
/ прегледи: 685
/ в Общество, Събития
Prof. Renato Espozito

За два дни  проф. Ренато  Еспозито направи  4 операции на щитовидна жлеза на пациентки в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.Професорът е пионер в прилагането на термотерапия с EchoLaser и има над 600 успешни безкръвни процедури    в Европа.  „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана е единствената в цяла България и Югоизточна Европа болница, която разполага с EchoLaser.

Пациентките, които  се подложиха на безкръвната интервенция са изписани само  след няколко часа болничен престой. Мариана Тодорова на 63 години от  Монтана е една от дамите, които преминаха успешно интервенцията. „Бях изключително притеснена, защото не знаех какво да очаквам. Лекарите ми обясниха, че няма да има болка и ще приключим в рамките на 20 минути, но страхът е голяма работа. Отне ми повече време да се приготвя за влизане в зала, отколкото продължи самата операция. Както виждате, мога да говоря и дори пия вода спокойно. Съжалявам само, че не го направих по-рано.“, сподели тя след излизането от зала.

*По данни на медиците, с възли на щитовидната жлеза са 25  от населението у нас, тоест – всеки четвърти българин, като заболяването по-често засяга жените.  95% от възлите са доброкачествени, до определен момент те протичат безсимптомно, но когато достигнат по-големи размери, започват да пречат на храненето и това води пациента при ендокринолога.

Термотерапията с  EchoLaser има над десетгодишна история и в рамките на обширни клинични проучвания, хиляди пациенти в Западна Европа (Италия, Франция, Испания, Германия) и Китай са преодолели заболявания на простата, щитовидната жлеза, черен дроб и други органи. Безкръвната и иновативна технология става все по-популярна и в Полша, Чехия, Русия, Румъния, Турция и д.р. Краткото времетраене на процедурата (около 20 минути), липсата на обща анестезия и медицински риск, както и липсата на последваща лекарствена терапия, са само част от преимуществата на термотерапията с EchoLaser, заради които в Полша и Словакия вече има и листи на чакащи пациенти.

 МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана е най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Клиниката разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Клиниката е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ