АЛО ИЗМАМНИЦИ ВЕЧЕ ИСКАТ И ДЕБИТНИ КАРТИ С ПИН КОД

Публикувано на 21/04/2017 13:01
/ прегледи: 447
/ в Общество, Събития
TELEFON 30.03.2015

Телефонни измамници прибраха 5 347 лв, дебитна карта с пин код за нея и празна спестовна книжка от 78-годишна жена от Лом. Между  10.30 ч. и 12 ч.  в четвъртък със заплахи и измислени истории, те успели да я убедят да остави наличните си пари и дебитната карта в найлонов плик пред портата.

Половин час след като плика изчезнал жената потърсила полицията.

Без 3 000 лв останала и 63-годишна жена от Монтана. Тя също била измамена по телефона. На домашния й телефон най-напред се обадила плачеща жена. След нея позвънил мъж, който се представил за лекар и започнал да я заплашва, ако не даде парите си. Минути по-късно последвало трето позвъняване от мъж,  който казал, че е инспектор Стефан Григоров от полицията и поискал съдействие за залавянето на обадилите се по-рано телефонни измамници. Поискал тя да остави до контейнер за смет пред блок в ЖК”Младост” в Монтана . И този случай се разследва от полицията.

Само от началото на тази година в полицията са заявени 25  телефонни измами станали на територията на  областта. Само през април измамените по телефона в Монтана са 6, в Лом 4 и една в Берковица.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ