ДВА ПЪТИ ПО-ВИСОКА Е БЕЗРАБОТИЦАТА В СЕВЕРОЗАПАДА

Публикувано на 17/11/2021 15:03
/ прегледи: 649
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-3

Равнището на регистрираната безработица през месец октомври на територията на трите области – Видин, Враца и Монтана е 10 процента, два пъти по-висока от тази в страната. сочат данните на Агенцията по заетостта. В сравнение с месец октомври 2020 г.намалението е с близо 2,5 процента. По-малко  регистрирани безработни от  трите области  са  започналите работа през октомври в сравнение с месец септември.

Най-много са наети в сектора на търговията, държавната администрация, управление , преработващата промишленост, хуманното здравеопазване, хотелиерството, строителството .

405 безработни от рисковите групи са  назначени на субсидирани работни места през месеца.

Най-търсените професии през месеца са: монтажници; техници; шивачи; продавачи; машинни оператори; водопроводчици, шофьори; общи работници.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Спиро

    За да няма безработица тряба да има икономически комфорт в Монтана! Не може да тръгнеш да строиш нещо и си появява Каскета и казва „Аз ще го строя“, после праща кученцето си със неговата строителна фирма! Иначе ти взима половината ако кандидатстваш към общината за обществена поръчка! Затова вместо да плащаме на хора и да намалим безработицата ще плащаме апартаменти в София, по морето, и ще купуваме Субару да си изживее пубертета човечеца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ