ДОНЧО ПЛАНИНСКИ СТАВА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА МОНТАНА

Публикувано на 26/05/2016 16:04
/ прегледи: 701
/ в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

С тайно гласуване съветниците определиха тазгодишния носител на Почетния знак на община Монтана. Това е художникът Дончо Планински. Той получи 21 гласа. Другите двама номинирани депутатът Борислав Великов и поета Пламен Антов бяха подкрепени съответно от 14 и 16 съветника. В гласуването участваха 32-ма общински съветници,  за присъждането на почетния знак са необходими минимум 17 гласа.

Съветниците приеха  и програма за оптимизация на училищната мрежа. На базата на анализ за броя на учениците и състоянието на учебната база  в нея са описани и дейностите по сливането на училища. Решението за това бе взето на предишно заседание. Предстои да  бъдат обявени обществени поръчки за избор на изпълнители за ремонти на сградите и дворовете  на Първо ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” и Седмо СОУ „проф. д-р Асен Златаров”. Чрез обществена поръчка ще бъдат избрани и фирмите, които ще доставят обзавеждането и ще оборудват сградите.

Гласувани бяха и годишни наемни цени на пасища , мери и ливади от общинския поземлен фонд. 14 лв /дка ще плащат годишно наемателите на ливади в 24-те землища на общинната, цената за наемане на декар пасище или мера е 5 лв.

Одобрен бе разход от 16 000 лв. за възстановяване и доизграждане ограда с дължина 405 м.  на Технологичния парк.13 500 лв ще бъдат похарчени за портал на Технологичния парк и  още 4 300 лв за препроектиране на вътрешнотехнологични пътища в  ТП.

Съветниците упълномощиха  Росен Белчев – ГЕРБ да представлява общината в общото събрание на „Топлофикация” АД-Монтана, а   Д-р Павел Цочев ще  участва и гласува като представител на общината в общото събрание на МБАЛ”д-р Ст. Илиев”. Данни за икономическите показатели на двете дружества не са публикувани, става ясно обаче че и двете ще разпределят печалба.

Съветниците одобриха искането на „Фиш Инвест” ООД Монтана за изработване на подробен устройствен план на имота им в землището на града. Фирмата ще произвежда биогаз и ще изгради електроцентрала на биогаз. Изработването на ПУП ще позволи на „Фиш Инвест” да прокара водопровод и канализация, като захранването  с питейна вода ще стане от уличен водопровод по ул. „Широка планина” , отпадните води ще отиват в градската канализация. Според инвестиционното намерение на фирмата от 2014 година  обектът за биогаз ще преработва на денонощие 50 тона оборска тор и 65 тона силаж. Ел. енергията ще продават на ЧЕЗ.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ