Д-Р И. ТИМЧЕВ: ЗА ДОСТЪПНО И КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Публикувано на 29/03/2021 10:10
/ прегледи: 139
/ в избори
novini-montana

Д-р Илиян Тимчев е роден в Берковица. Завършил е медицина в Плевен, специалност „Спешна медицина“. Лекар в хирургичното отделение на МБАЛ в Берковица. В периода 2013-2017г., председател на Общинския съвет и на БСП Берковица. Бил е и заместник – председател на Областния съвет на БСП Монтана. Три мандата общински съветник в местния минипарламент в родния му град. Народен представител в 42-ро НС, 44-то НС. През 2020г. е доброволец в отделенията за лечение на Ковид-19 в  Свищов и Берковица.  

Вие сте лекар. В момента здравната система е една от най-обсъжданите от хората. Смятате ли, че правителството работи добре в условия на пандемия и как управлява кризата?

В условията на пандемия правителството не предложи потенциално ефикасни мерки за защита на населението. Страховете и разочарованията на българите от проваления ваксинационен план, от високите нива на смъртност потвърждават некомпетентността и безсилието на правителството да управлява с грижа за хората. След третата вълна на Covid 19 се очакват много фалити на фирми, работни места ще бъдат закрити.

Какви стъпки трябва да се предприемат за разрешаване на дългогодишните проблеми в здравната система?

Здравната ни система е болезнено нереформирана. Четири стъпки – болниците спират да бъдат търговски дружества; – ефективна кадрова политика и стипендии за специализанти лекари; – 9% ДДС на лекарствата; – безплатни лекарства за деца до 14 години.

Бяхте народен представител в 44-тото НС. Кои са каузите, които ще продължите да отстоявате в следващия парламент?

Ние сме на страната на добрите по темата за здравеопазването. Ще продължавам да отстоявам правото на съществуване и обезпечаване с лекари специалисти и апаратура общинските болници, подобряването условията на труд и модернизацията на Спешната помощ по европейски стандарти. Жизнено важно за моите съграждани от област Монтана е Държавен фонд „Северозапад“, като средствата за него да бъдат гласувани и приети в Бюджета на държавата.

Каква е личната ви кауза, с която избирателите ще предпочетат да изберат вас?

Като лекар зная какво означава навременното и компетентно лечение за пациентите.

Като човек не преставам да си напомням, че грижата за хората е най – важната задача за един политик.

Разчитам на вашата подкрепа, за да може всички хора да живеят достойно в България! На 4 април с №4 в бюлетината, лична преференция -102.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ