БСП С НОВ ОБЛАСТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ

Публикувано на 06/07/2016 18:06
/ прегледи: 1 491
/ коментари: 5 / в Общество, Събития
DSC_0387-1

Атанас Костадинов е новият председател на областния съвет на БСП – Монтана. Избран е с тайно гласуване на днешното заседание на областното ръководство. Получил е 22 гласа „за“, двама са били против.  Бил е единственият кандидат, след като досегашният председател Жори Алексиев си е направил отвод.  За зам. председатели са избрани Камелия Трифонова,д-р Илиян Тимчев,  Венцислав Куткудейски, Илич Томински ще е орг. секретар. Преди заседанаието недоволни социалисти се събраха в централата на партията в Монтана. Те носеха подписка от 11 партийни организации с над 200 членове, с която настояват бъде проведена нова отчетно-изборна кампания. В писмо до Корнелия Нинова  декларират, че ако това не стане те сами ще направят кампания и ще изберат втори състав на Общинския съвет на БСП – Монтана. Недоволните питат „защо тук да идва един парашутист“. Едно от предположенията им е, че  Костадинов, който е от София и е бил зам. министър на екологията иска да стане депутат от регион Монтана. „Наистина съм скачал с парашут, но това няма нищо общо с работата ми в Монтана. От година и половина аз членувам в една от местните партийни организации“, заяви след избора си Костадинов, който е член и на висшия партиен съвет. И уточни, че след като има легитимно избрано ръководство на общинската и областна структура, всеки опит да бъде направено паралелно ново ръководство ще означава излизане от БСП. Новият областен председател декларира, че е готов да разговаря със всички и, че  дискусиите по проблемите и позициите в партията, трябва да са в партийните структури.  Камелия Трифонова обърна внимание, че 11 организации не представляват членовете на БСП от общината. „Дори недоволните наистина да са 200, те са много по-малко от общо 746 членове на БСП в община Монтана“, заяви тя.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

 1. Ivan Kolarov

  Тази подписка с 11 от най-големите партийни организации е само една от писмата до НС на БСП. Има друга подписка от 23 партийни организации в която членуват над 400 членове,но Вие я пренебрегнахте.Освен това не показахте подписката от жарбата до 49 конгрес от 83 делегати на 16 конференция на ОбПО ,което е повече от половината делегати. Не трябва дза се подхожда избирателно!

 2. lena Krumova

  На Общинската конференция на БСП Монтана от 131 делегати за председателя на организацията гласуваха 92 делегати. Знам, че на Вас „старите муцуни“, както Вие обичате да се изразявате, не Ви е по вкуса един млад човек да оглавява партията и да има позиция по различна от Вашата, но е крайно врем да разберете, че нашата партия ще я има ако младостта членува и работи за нея. А за жалбата до 49 Конгрес на БСП по добре е да замълчите . Надявам се, че след време, Вие „будната съвест“, ще имате доблестта да споделите как събрахте тези 83 подписа и дали всички те са на делегати на конференцията. Останете си със здраве Другарю Коларов.

 3. Иван Коларов

  Др. Крумова, Аз винаги съм казвал,че младостта е бъдещето на партията. И съм работил за привличането на млади хора в ОПО „Л.Рачин“. Проблема е в това,че не трябва да се вбива клин между едните и другите. Не трябва да се толерират задкулисни игри, създаване на противопоставящи се групи с които се разби единството на ОбПС…Що се отнася до резултати от гласуването на конференцията те са нереални .Избора е нелегитимен ! Самото водене на конференцията бе фарс! Защо се страхуваха от тайно гласеване ?

 4. INTER

  Политическо проклятие в Монтана.

  Милиони хора живеят под прага на бедността. Няма правосъдие. Няма справедливост. Няма честност. Има непоносима социална мръсотия. По-лош обществен строй от съществуващия днес не мога да си представя. Ако трябва с една дума да определя днешната социална действителност у нас, това ще бъде думата кошмар.
  Да допуснем хора, които приватизираха изграденото по време на социализма и сега тези същите хора се опитват да приватизират и партията. Те вече се чувстват достатъчно силни и не се притесняват да предявят тези претенции. Хора, които разпиляваха доверието към БСП в своя изгода, сега ни оценяват и поучават и дори искат да ни ръководят. Въпросът е дали ще им бъде позволено. После ще дадат партията на концесия, за да бъдат на власт. От нас зависи дали ще го допуснем.Най неприятния извод, който следва от горните разсъждения е, че в ценностната система на съвременния човек, значение имат само и единствено парите. Всичко останало е маловажно. Този факт говори за голямо духовно и морално опустошение в душата на съвременния човек.Това е резултата от неолибералната идеология и масирана пропаганда върху българина. В този смисъл отново се убеждаваме, че парите наистина са злият бог на нашето време.
  Всъщност ние живеем в един свят, където човекът е роб на парите. Той е роб повече от когато и да било.В заключение може да се каже, че живеем в свят с обърната наопъки ценностна система. Най-ценното и първостепеното в обществото би трябвало да е Човекът с неговия разум, познания и творческа сила. Но всичко това вече не струва нищо.И в края на крайщата нищо не ме учудва в Монтана. Всичко е така както е. Отражение на това което е – Неолиберално маньосване на „новото“ заменило „старото“ръководства на Областен съвет на БСП Монтана.Накъде е тръгнал БСП Монтана…..към пропаст. Партия без духовни ценности, разеденинена без идеал и здрав разум загива!Всъщност БСП Монтана е един оглозган политически скелет, който вече не може да генерира нито идеи, нито послания, нито политика. Ежбите и омразата ги разяждат и присъдата им е прочетена.
  И всичкото това доиде от една влюбена в себе си дама ,която не може да понесе истината за своята некадърност да работи в екип с останалите в ръководството на БСП Монтана. Парадаксален белег за пълен нравствен банкрут, които помита като тайфун цяла градска и областна организация на БСП напук на всичко ,което може да се определи като арогантна разпасаност и наглост,която ще ликвидира цяла организация ,за докаже болната си амбиция за еднолично лидерство. И няма кои да я спре. Напротив комерсиални играчи разчитат на нея.За тях тя е необходимото зло. Невероятно събитие.Това е проклятие в Монтана.
  INTER

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ