БОР РУХНА ВЪРХУ КЪЩА, ИСКРА ОТ ЖИЦА ПОДПАЛИ ТАВАН

Публикувано на 22/11/2015 11:11
/ прегледи: 1 261
/ в Общество, Събития
Image4

50-годишен бор, прекършен от вятъра падна върху къща в с. Охрид. За щастие, при инцидента станал малко преди 17 часа в събота, няма пострадали хора. Дървото ще бъде отстранено днес казаха от полицията. Пратеният на място екип на пожарната вчера не успял да го махне, тъй като за да бъде достигнат върха на гиганта била нужна вишка. Собственикът на къщата, заяви пред журналисти, че въпреки многобройните си опити вчера не е успял да се свърже с ЧЕЗ. На телефона му са отчетени 22 повиквания до електродружеството, всички без резултат.
Силният фьон, със скорост над 22 м/сек в планинската част на региона опасно разлюля ел. проводници. Минути преди полунощ в събота искри от такова триене запалили греда на къща в с. Копиловци. Пожарникарите пратени на място обезопасили покрива, няма щети и пострадали, съобщиха от полицията.
Над 850 дка треви и храсти са опожарени на територията на област Монтана вчера. Опожарени са 500 дкА в местността Круша край Берковица и още около 200 дкА по пътя за Расника – Монтана, както и 150 дкА в лозята на Вършец. Без ток в момента са райони в кв. Заножене – Вършец, Берковица,  Чипровци и с. Смоляновци. Екипи на ЧЕЗ вече отстраняват авариите, увери областният управител Ив. Петров.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ